Gadelys

Ringkøbing-Skjern Forsyning vedligeholder gadebelysningen i 53 byer i kommunen og opfylder kommunens beslutning om krav til belysning.

Udskiftning til LED
Der forestår i disse år dels en større investering i at udskifte de eksisterende kviksølvpærer med nye energibesparende LED-pærer, dels en investering i mere moderne og fleksible gadebelysningsanlæg.
Ringkøbing-Skjern Kommunes Teknik- og Miljøudvalg har vedtaget dette skifte, og det er Ringkøbing-Skjern Forsyning A/S, som står for udskiftningen. Fordelene ved at skifte traditionel gadelys ud med LED er bl.a. et betydeligt lavere energiforbrug og en meget længere levetid end for de traditionelle lyspærer. Selve energiforbruget kan reduceres med op til 80 procent.

LED-udskiftningen næsten ved vejs ende
Arbejdet med udskiftninge til LED startede i 2011, hvor planen var, at godt 15.000 lamper skulle udskiftes. Ringkøbing-Skjern Forsyning er i det store og hele nået til vejs ende med denne udskiftning - dog med det forbehold, at 1300 lamper endnu ikke er klar til udskiftning. Det er i enkelte områder i primært centerbyer og lokale centerbyer, at vi endnu ikke har lavet udskiftningen, og her er det op til kommunen at vurdere, hvornår de sidste lamper skal udskiftes. Det er trafiksikkerhedsmæssige og/eller æstetiske hensyn, som ligger til grund for kommunens beslutninger på dette område.